Prijs Spouwmuurisolatie

prijsspouwmuurisolatie.nl

Offere

Geheel vrijblijvendDe gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement

Prijs spouwmuur isolatie

Wilt u kosten besparen op uw energie rekening? Isoleer de spouwmuur van uw woning. Hiermee bespaart u niet alleen kosten maar uw woon comfort wordt hoger en uw woning wordt brandveiliger.


Maar wat kost het als u de spouwmuur van uw woning wilt isoleren? Wij willen u meer vertellen over de soorten spouwmuur isolatie en de prijs hiervan.


Spouwmuur isolatie

Wat spouwmuur isolatie per vierkante meter kost hangt van een aantal factoren af. Onder andere van:

  • De dikte van de spouw (ruimte tussen de binnen en buiten muur)
  • De grootte van de woning
  • De bereikbaarheid van de woning
  • De staat van de spouw
  • De conditie van de gevel (scheuren moeten vooraf worden gerepareerd)

Daarnaast hangt de spouwmuur isolatie prijs af van welk soort isolatie materiaal geschikt is voor de spouwmuur van uw woning. Hieronder een aantal isolatie materialen en wat deze ongeveer kosten.


Prijs spouwmuur isolatie door middel van glaswol

Het meest voordelige materiaal om een bestaande spouwmuur mee te isoleren is glaswol. Glaswol isolatie rollen of platen kent iedereen. Voor  spouwmuur isolatie gebruiken we glaswol echter in de vorm van vlokken. Glaswol heeft een hoge isolatiewaarde en is brandveilig.

Per vierkante meter kost spouwmuurisolatie door middel van glaswol tussen de 15 tot 20 euro.


Prijs spouwmuur isolatie door middel van EPS parels zwart (HR++)

EPS Parels zijn witte, zilvergrijze of zwarte polystyreen korrels. De EPS parels zijn milieu vriendelijk en werken vocht regulerend. Vanwege het economische gebruik worden EPS parels steeds vaker gebruikt voor het isoleren van een spouwmuur. De geluidsisolatie en de brandveiligheid is echter lager dan die van glas- of steen wol.

Per vierkant meter kost spouwmuur isolatie door middel van EPS parels tussen de 20 en 25 euro.Prijs Spouwmuur isolatie door middel van PUR

Bij spouwmuurisolatie kan ook gebruik gemaakt worden van PUR.
PUR bestaat uit twee componenten die, als ze worden samengevoegd, zorgen voor een chemische reactie. Hierdoor zet de vloeistof uit en ontstaat er een schuim dat snel hard wordt. Door deze samenstelling kan PUR gebruikt worden voor het naadloos isoleren van spouwmuren. PUR is het meest thermisch isolerend materiaal waardoor het prima gebruikt kan worden voor smalle of vervuilde spouwmuren.

Per vierkante meter kost spouwmuur isolatie door PUR tussen de 25 en 30 euro.

Offerte aanvraag